Hvorfor genvundet BYD lithium-jernphosphat-batteriteknologi?

Udgivelses dato:2019-08-27

Som det mest repræsentative bilfirma i det indenlandske nye energifelt har BYD en komplet " tre magt " teknologi. I batteriteknologi har BYD altid overholdt lithiumjernfosfatbatteribanen i de sidste par år, og teknologien er meget moden. På grund af ændringer i tilskudspolitikken skal de i de sidste to år følge markedsudviklingen, hvilket svarer til ”halvvejs hjem” -forskning og udvikling af ternære lithiumbatterier, men nu har den også opnået ”senere” , og dets "811" -batteri-forskning og -udvikling har gjort nogle fremskridt. .


For nylig sagde BYD på sit præstationsudvekslingsmøde, at en ny generation af lithium-lithium-batterier lanceres i maj-juni næste år. Da nyheden kom ud, skabte den straks udbredt bekymring. I dag er det ternære lithiumbatteri blevet mainstream. Hvad er meningen med BYD at genvinde litiumjernfosfatbatteriet?


I forhold til det ternære lithiumbatteri har litiumjernfosfatbatteriet faktisk højere sikkerhed, længere cykluslevetid og lavere omkostninger, men energitætheden har mindre plads til forbedringer. I henhold til Kinas nye energisubsidiepolitik er batteriets energitæthed en vigtig faktor for, hvor meget subsidier der opnås.


De eksisterende anodematerialer til lithium-ion-batterier er for det meste grafit, og grafitens teoretiske kapacitet er 372 mAh / g. Lithiumjernfosfatbatteriet og det ternære lithiumbatteri er i det væsentlige det samme på det negative elektrodemateriale. På det positive elektrodemateriale er den teoretiske kapacitet af lithiumjernfosfat imidlertid kun 160 mAh / g, medens den for nikkelkoboltmangan er så høj som 200 mAh / g. Derudover påvirker produktionsprocesniveauer såsom komprimeringstæthed, folietykkelse osv. Også energitettheden. Men samlet set er forskellen i ydelse af katodematerialet den afgørende faktor.


Det rapporteres, at BYDs nye generation af lithiumjernfosfatbatteriets energitæthed kan nå 180Wh / kg sammenlignet med den foregående stigning på ca. 9%, disse data er ikke svagere end " 811 " ternært lithiumbatteri.


I henhold til den seneste nye energisubsidiepolitik i 2019, uden hensyntagen til faktorer som krydstogtsinterval, så længe batteriets energitæthed når 160Wh / kg og derover, kan der opnås engangstilskud, og dobbelt subsidie ​​er også den højeste beløb. I betragtning af dette har faktisk BYD været i stand til at opnå den højeste standard for energitæthed, det vil sige at modtage fulde subsidier.


I modsætning hertil er lithiumjernfosfatbatteriets termiske løbstemperatur generelt over 500 grader, det ternære lithiumbatteri er mindre end 300 grader, nogle høje nikkel-ternære lithiumbatterier termiske løbstemperaturer er endnu lavere end 200 grader, hvilket vil øge køretøjets hastighed og risikoen for spontan forbrænding under hurtig opladning.


BYD er afhængig af sin førende position inden for batterifeltet og perfektionerer batteriets konsistens. Jern-lithium-batteriet udviklet fra produktdesign, udstyr til produktionsproces, styringsproces for at sikre konsistensen af ​​batteripakken, så det enkelte batteri Sikkerheden, levetiden og batteripakken er konsistente, fuldt ud opfylder kravene til biler, gaffeltrucks og energilagrings kraftværker.


BYD-litiumjernfosfatbatteri har en længere levetid end hele køretøjet og er let at oplade. Det forstås det " Qin " er udstyret med lithiumjernfosfatbatteri, strukturen er stadig stabil ved 600 ° C ved høj temperatur, dens sikkerhed er meget sikrere end lithiumkoboltoxidbatteriet installeret i almindelige mobiltelefoner og bærbare computere.


Send din besked til denne leverandør

  • Til:
  • Ennopro Group Limited
  • *Besked:
  • Min email:
  • Telefon:
  • Mit navn:
Vær forsigtig:
Indsend skadelig post, blev gentagne gange rapporteret, vil fryse brugeren
Denne leverandør kontakter dig inden for 24 timer.
Der er ingen forespørgsel for dette produkt nu.
top