Påvirkning af faktorer af metalkorrosion

Udgivelses dato:2021-06-28

corrosion, herunder metal og ikke-metal, er en proces med tab og ødelæggelse under virkningen af ​​omgivende medier (vand, luft, syre, alkali, salt, opløsningsmiddel osv.). Metalkorrosion refererer til ødelæggelsen af ​​metaller under den kemiske eller elektrokemiske virkning af omgivende medier og ofte under den fælles virkning af fysiske, mekaniske eller biologiske faktorer. Påvirkningsorganet faktorer af metalkorrosion er følgende

1 .Environmental faktorer


A. Fugtighed
De fugtighed som påvirker metalkorrosion er faktisk relativ fugtighed. Fordi den relative luftfugtighed er relateret til dannelsen af ​​vandfilm på metal og tykkelsen af ​​vandfilm dannet. I ren luft,når den relative fugtighednår 100%, vil vandmolekyler kondensere på metaloverfladen og blive vand drop lader og vandfilm. På grund af adsorptionen af ​​vand på metaloverfladen og uregelmæssigheden af ​​metaloverfladen,når den relative fugtighed er relativt lav, er en vis mængde vand blevet adsorberet på metaloverfladen for at danne en vandfilm. 



=b. Oxygen>Main korrosionsprocessen ineutralt medium er oxygen depolarisering. I reaktionsformel O2 (katodepladsen)++-40h-, oxygen er den vigtigste elektronacceptor i katoden. Derfor vil metalkorrosion ikke forekomme uden ilt. Nogle data viser, at i det deoxiderede havvand vil jernspiket ikke miste sin glans efter blødning i årtier. Der er meget ilt i atmosfæren, og vandfilmen adsorberet på metaloverfladen er meget tynd, hvilket gør detnemt for ilt at opløse og diffunde til katodepladsen af ​​metaloverfladen. Oxygen spiller en vigtig rolle i metalkorrosion.>-

c. Temperatur

Hastigheden af ​​den generelle kemiske reaktion øges med stigningen i temperaturen. Ved atmosfærisk korrosion af metaller,når den relative luftfugtighed ligger over den kritiske tilstand, øges reaktionshastigheden med temperaturstigningen. I lighed med den generelle kemiske reaktion fordoblet korrosionshastigheden,når temperaturen steg med 10 ℃.
 

. Luftforurenende stoffer

I Foruden luft og vanddamp, atmosfæren indeholder også en række urenheder forurening. Urenheden af ​​gas omfatter SO2,nitrogenoxider, CO2, HCI, osv. Ocean atmosfæren indeholder salt partikler. I industrielle områder, mængden af ​​fast støv falder per kvadratkilometer per måned udgør et tocifret antal tons. Disse støv omfatter ætsende ognoncorrosive typer. Selvom ikke-ætsende støv ikke direkte kan korrodere metal, kan det fremme metalkorrosion indirekte.


 

2.metal egenskaber


a. Typer af metaller

different typer af metaller har forskellige korrosionstendenser. De dyrere metaller er korrosionsbestandige på grund af deres termodynamiske stabilitet. Der er ikke mange sådanne metaller som guld, sølv, platin, iridium osv. De eksisterer inaturen i tilstanden af ​​elementer og forringes ikke på grund af indflydelse af atmosfæriske miljøfaktorer. Aluminium, chrom, titan og andre metaller inaturlige forhold på grund af den rolle atmosfærisk oxygen kan overfladen hurtigt danne en stabil passiv film og korrosionsbestandighed.
 

b. Faktorer i stål


THE-korrosionsbestandigheden af ​​stål kan opnås,når indholdet af korrosionsbestandige legeringselementernår en vis værdi. Hvis kromindholdet i forskellige rustfrit stål overstiger 13%, kan en stabil passiv film opnås på overfladen af ​​stålet, som har god korrosionsbestandighed i atmosfæren. Når mere end 2% kobber er indeholdt i kobberstål, kan et beskyttende rustlag dannes på overfladen af ​​kobberstål, hvilket viser visse korrosionsbestandighed. 


C. Kontakt af forskellige metaller
The kontakten af ​​forskellige metaller fremmer korrosionen af ​​aktive metaller. For eksempel til kobberstålkonstruktioner fremmes korrosionen af ​​stål. Når zinkkontakter med stål, er stålet beskyttet, men korrosionen af ​​zink er accelereret. På dette tidspunkt bliver zink den så-called offer anode. Når uens metaller kontakt med hinanden, hvis overfladearealet af det anvendte metal som katode er stort og af det anvendte metal som anode er lille, korrosionen er mere alvorlig.

D. Metaloverflade tilstand
Den metaloverflade er ru, let at absorbere fugt og formular vandfilm, og let at akkumulere støv, så det er lettere at blive korroderet end metaloverfladen er glat. Metalprodukter med kompleks form, konkave, mellemrum, rille, lille hul, især blindhullet kan reducere damptrykket af vandfilm, hvilket reducerer den kritiske relative fugtighed ved dannelse af vandfilm, så det er lettere at fremme den elektrokemiske korrosion af metal .

e. Processfaktorer
metalprodukter starter fra råvarer, gennem en række forarbejdning i produkter. Der er en række varme og kolde J-behandling, montering og styring af de forskellige processer, såsom inspektion, håndtering mv. Kontakt med alle former for personale, behandling, håndtering af maskiner og apparater, disse faktorer er relateret til korrosion af metal Produkter. Nogle gange er råmaterialerne blevet alvorligt rustet, og de korroderede dele kan ikke fjernes fuldstændigt under behandlingen, hvilket resulterer i korrosion af de færdige produkter. Hjælpematerialer anvendes ved forarbejdning, hvis ikke helt fjernet efter forarbejdning, vil også medføre korrosion af metalprodukter. 

3.Human faktorer
På tilnogle uagtsomhed i ledelse, korrosion kan også være forårsaget. For eksempel vil snavs blandet i arbejdsfluidet, urent håndteringsudstyr, lang omsætningsperiode af emner, dårlig anti rustemballagehåndtering af Semi-finished Products Warehouse og urene arbejdsplads vil alle have en indflydelse på metalkorrosion.


.

Send din besked til denne leverandør

  • Til:
  • Linyi Bosi Conductive Material Co., Ltd
  • *Besked:
  • Min email:
  • Telefon:
  • Mit navn:
Vær forsigtig:
Indsend skadelig post, blev gentagne gange rapporteret, vil fryse brugeren
Denne leverandør kontakter dig inden for 24 timer.
Der er ingen forespørgsel for dette produkt nu.
Linyi Bosi Conductive Material Co., Ltd

Jobtitel: Sales Manager

Afdeling: Overseas Business Department

Firma Telefon: +86-0539-3712117

E-mail: Kontakt os

Mobiltelefon: +86 15610665825

Internet side: mmoanode.danb2b.com

Adresse: No. 26, Qiyang Road, Lanshan District, Linyi City, Shandong Province, China

Smart telefonur, Bluetooth-ur
Fuld skærm smart telefon
Stue super cool fisketank
Kvinders Ultra Long Sexy Øjenvipper
Ernæringsmæssig Super Vitamin C Juice Drink
Praktisk udendørs bord
Ultra-smart farveprinter
Udendørs stor fan
Premium rødvin
Ultra-lille praktisk USB-lagringsdisk
top