Influerende faktorer i metalkorrosion

Udgivelses dato:2021-01-19

Korrosion, herunder metal og nonmetal, er en proces med tab og ødelæggelse under påvirkning af omgivende medier (vand, luft, syre, alkali, salt, opløsningsmiddel osv.).Metalkorrosion henviser til destruktion af metaller under de omgivende mediers kemiske eller elektrokemiske virkning og ofte under fælles handling af fysiske, mekaniske eller biologiske faktorer.De faktorer, der påvirker metalkorrosion, er følgende:

1   .Miljømæssige faktorer


A   Humiditet
Den fugtighed, der påvirker metalkorrosion, er faktisk relativ fugtighed.Fordi den relative luftfugtighed er relateret til dannelsen af vandsfolie på metal og tykkelsen af vandsfolie.I ren luft, når den relative luftfugtighed når 100%, vil vandmolekyler kondensere på metaloverfladen og blive vanddro-\ 35;112;lader og vandfilm.På grund af adsorptionen af vand på metaloverfladen og uregelmæssigheden i metaloverfladen, når den relative luftfugtighed er relativt lav, er en vis mængde vand imidlertid blevet adsorberet på metaloverfladen for at danne en vandsfolie.  


B. Oxygen
Den vigtigste korrosionsproces i neutralt medium er iltdepolarisering.I reaktionsformlen O2 (katodelareal) = > O2 + 2H2O + 4E -- > 40H -, oxygen er den vigtigste elektronaccepter i katoden.Uden oxygen opstår metalkorrosion derfor ikke.Nogle data viser, at i det deoxidiserede havvand, vil jernneglen ikke miste sin glans efter at være blevet gennemblødt i årtier.Der er meget ilt i atmosfæren, og vandsfilmen adsorberet på metaloverfladen er meget tynd, hvilket gør det let for oxygen at opløse og sprede sig til metaloverfladen.Oxygen spiller en vigtig rolle i metalkorrosion.

C. Temperatur
Den generelle kemiske reaktion stiger med temperaturstigningen.Ved atmosfærisk korrosion af metaller, når den relative luftfugtighed er over den kritiske tilstand, stiger reaktionshastigheden med temperaturstigningen.Ligesom den generelle kemiske reaktion fordoblede korrosionshastigheden, da temperaturen steg med 10 8451;.  

D. Luftforurenende stoffer
Ud over luft- og vanddamp indeholder atmosfæren også en række forureningsurenheder.Gasurenhederne omfatter SO2, nitrogenoxider, CO2, HCl osv. Havatmosfæren indeholder salte partikler.I industriområder svarer mængden af fast støv, der falder pr. kvadratkilometer pr. måned, til ti tons.Disse støv omfatter ætsende og ikke-ætsende typer.Selv om ikke-ætsende støv ikke direkte kan ætse metal, kan det indirekte fremme metalkorrosion.  


2.Metal egenskaber

A. Typer af metaller
Forskellige typer metaller har forskellige korrosionstendenser.De dyrere metaller er korrosionsbestandige på grund af deres termodynamiske stabilitet.Der er ikke mange metaller som guld, sølv, platin, iridium osv., som findes i naturen i elementernes tilstand og ikke forringes på grund af indflydelsen fra atmosfæriske miljøfaktorer.Aluminium, chrom, titan og andre metaller under naturlige forhold, som følge af den atmosfæriske oxygens rolle, kan overfladen hurtigt danne en stabil passiv film og korrosionsbestandighed.  

B. Faktorer i stål
Stålets korrosionsbestandighed kan opnås, når indholdet af korrosionsbestandige legeringselementer når en vis værdi.Hvis kromindholdet i forskellige rustfrit stål overstiger 13%, kan der opnås en stabil passiv folie på stålets overflade, som har en god korrosionsbestandighed i atmosfæren.Når mere end 2% kobber er indeholdt i kobberstål, kan der dannes et beskyttende rustlag på overfladen af kobberstål, som viser en vis korrosionsbestandighed.  


C. Kontakt af forskellige metaller
Kontakten af forskellige metaller fremmer korrosion af aktive metaller.F.eks. fremmes korrosion af stål for kobberstål.Når zink kontakter med stål, er stål beskyttet, men korrosion af zink accelereres.På dette tidspunkt bliver zink det såkaldte offeranode.Når forskellige metaller kommer i berøring med hinanden, hvis det overfladeområde af det metal, der anvendes som katode, er stort, og det metal, der anvendes som anode, er lille, er korrosionen mere alvorlig.

D. Metaloverfladetilstand
Metaloverfladen er ru, let at absorbere fugt og danne vandsfolie, og let at akkumulere støv, så det er lettere at ætse, end metaloverfladen er glat.Metalprodukter med kompleks form, konkave, mellemrum, riller, små huller, is ær hul i blinde, kan reducere vandtilførslens damptryk betydeligt og dermed reducere den kritiske relative fugtighed ved at danne vandsfolie, så det er lettere at fremme metallets elektrokemiske korrosion.

E. Procesfaktorer
Metalprodukter starter fra råmaterialer gennem en række forskellige former for forarbejdning til produkter.Der er en lang række forskellige former for behandling, samling og forvaltning af de forskellige processer, f.eks. inspektion, håndtering osv. Kontakter med alle former for personale, forarbejdning, håndteringsmaskiner og apparater, disse faktorer er knyttet til korrosion af metalprodukter.Nogle gange er råvarerne blevet alvorligt rustet, og de ætsede dele kan ikke fjernes helt under forarbejdningen, hvilket resulterer i korrosion af de færdige produkter.Behandlingsmaterialer, der anvendes til forarbejdning, hvis ikke helt fjernes efter forarbejdning, vil også forårsage korrosion af metalprodukter.  

3.Menneskelige faktorer
På grund af en vis forsømmelighed i ledelsen kan korrosion også forårsages.F.eks. vil snavs, der blandes i arbejdsvæsken, urent håndteringsudstyr, lang omsætningsperiode for arbejdsstykker, dårlig håndtering af rustemballage til halvfabrikata, og urene arbejdspladser alle have en indvirkning på metalkorrosion.


Send din besked til denne leverandør

  • Til:
  • Linyi Bosi Conductive Material Co., Ltd
  • *Besked:
  • Min email:
  • Telefon:
  • Mit navn:
Vær forsigtig:
Indsend skadelig post, blev gentagne gange rapporteret, vil fryse brugeren
Denne leverandør kontakter dig inden for 24 timer.
Der er ingen forespørgsel for dette produkt nu.
top