Wolfram: Egenskaber, produktion og applikationer

Udgivelses dato:2022-09-19

Wolfram: propProduktion og anvendelse


For mere end 350 år siden blev det observeret, at kinesiske porcelænsproducenter tilføjede deres designs en unik ferskenfarve, som ikke var kendt eller anerkendt i resten af verden [1]. Det forblev indtil 1779, da den irske kemiker og mineralog Peter Woulfe identificerede eksistensen af et nyt metal i prøver af Sveriges wolframit, men han adskilte det ikke [2]. Senere i 1781 fortsatte den tyske kemiker Wilhelm Scheele forskningen og lykkedes at isolere en sur hvid oxid, som han udledte var oxiden af dette nye metal. Æren af at opdage dette metal blev givet til de spanske kemikere og mineralloger Juan Jose og Fausto Elhuyar, der i 1793 producerede det samme sure metal, men i modsætning til nogen anden lykkedes at isolere det metalliske metal. wolfram [1].

Wolfram er et overgangsmetal kendt for sine fremragende egenskaber, især når det kombineres med andre elementer i forbindelser som f.eks. wolframcarbid. Navnet Wolfram stammer fra de nordiske ord "tung""og"sten", som tilsammen betyder "tung sten" [3]. Wolfram er også kendt som wolfram, hvorfra det tager sit kemiske symbol, WNavnet wolfram stammer fra wolframit mineralet.

Indholdet af wolfram i Jordens skorpe er omkring 0,007% (global reserve 3,5 millioner tons). Kina tegner sig i dag for et betydeligt flertal af de globale wolframreserver [1]. Wolfram og dets forbindelser har et bredt spektrum af applikationer på grund af deres fysiske og kemiske egenskaber.

Her kan du lære om:

Egenskaberne ved wolfram

Kilderne til wolfram

Varer og anvendelser af wolfram

Fremtidige anvendelser af wolfram


Egenskaber ved wolfram


Wolfram er en lysegrå eller sølvfarvet-hvidt metal, der udgør et af de hårdeste metaller, kan findes i naturen. Den wolframfylde er betydeligt høj, faktisk blandt de højeste af alle metaller [2][4]. Tabellen nedenfor viser nogle af de vigtigste funktioner ved hver af wolfram og wolframcarbid. Læg mærke til, hvordan tilsætningen af kulstof øgede dets hårdhed betydeligt, men sænkede dets smeltepunkt og varmeledningsevne.


微信截图_20220919091845.png

Wolfram har de højeste smelte- og kogepunkter blandt alle opdagede elementer og den laveste termisk udvidelseskoefficient (CTE) blandt metaller.

Her' s en sammenligning af ejendomme fra Matmatch der viser wolfram' s rangering blandt andre metaller med hensyn til smeltepunkt, varmeudvidelseskoefficient og tæthed. Læg mærke til, hvordan wolfram rangerer højest i smeltepunkt, lavest i CTE, og blandt de højeste i densitet. Klik på figuren eller linket i billedteksten nedenfor for at udføre din egen sammenligningsskema.


Tungsten comparison with other metals.png


Figur 1. Sammenligning af ejendomme mellem wolfram og andre metaller, der viser deres placering for smeltepunkt, CTE og densitet

 

Dette sjældne metals egenskaber, uanset om det er i sin rene eller legerede form, gør wolfram ganske nyttigt for mange moderne-dagansøgninger. Wolfram ringe, for eksempel, anses for at være ridsefast og ubrydelig på grund af deres utrolige hårdhed og styrke. Det faktum, at de ikke let ruster og er korrosionsbestandige i høj grad gør dem endnu mere lokkende til fremtiden for materialevidenskab.



























Send din besked til denne leverandør

  • Til:
  • MiXiao Tech
  • *Besked:
  • Min email:
  • Telefon:
  • Mit navn:
Vær forsigtig:
Indsend skadelig post, blev gentagne gange rapporteret, vil fryse brugeren
Denne leverandør kontakter dig inden for 24 timer.
Der er ingen forespørgsel for dette produkt nu.
top