Fortiden og nutiden for austenitisk rustfrit stål

Udgivelses dato:2021-01-11

Siden 1930'erne er indholdet af molybdæn og chrom i austenitisk rustfrit stål blevet konstant forøget for at forbedre modstandsdygtigheden over for syrekorrosion, især svovlsyrekorrosion, og der er gradvist blevet udviklet et superaustenitisk rustfrit stål.I Frankrig og Sverige blev en legering, der indeholdt 20% Cr-25% Ni-4.5%Mo-1.5% Cu, udviklet og navngivet 904L. I USA blev et nej. 20-20-legering indeholdende 20% Cr-30% Ni-2.5% Mo-3.5% Cu udviklet på samme måde.Udviklingen af nr. 20-legering og 904L skabte grundlaget for udvikling af superaustenitisk rustfrit stål.


I 1950'erne producerede Avista Steel i Sverige det første rustfrit stål indeholdende 6% molybdæn til brug i særlige miljøer.Det vigtigste indhold af legeringer er: 16.5% Cr-30% Ni-6% Mo, som senere er den embryonale form for 254SMO.USA udviklede også AL-6X i begyndelsen af 1970'erne. Det vigtigste indhold af legeringer er: 20% Cr-25% Ni-6% Mo. Hovedanvendelsen af dette stål er tyndvæggede kondensatrør, der afkøles af havvand i kraftværker.Det høje indhold af legeringer gør dette rustfrit stål let at producere nedbør af metalmellemstadiet fase, hvilket forhindrer fremstilling af tykke lag eller rør.

I begyndelsen af 1970'erne muliggjorde innovation inden for AOD-teknologi bedre kontrol med additionsprocessen for legeringselementer.Tilføjelse og kontrol af særligt kvælstof og fjernelse af skadelige sporstoffer er også blevet væsentligt forbedret.De er alle til fremstilling af større legeringer.Det superaustenitiske rustfrit stål har lagt fundamentet.


I 1976 udviklede Sverige Avista Steel Co., Ltd. en ny type 6% Mo rustfrit stål, nemlig Avesta254SMO, som også opnåede et patent.Da tilførsel af nitrogen gør nedbør af metalmesofase langsommere, er det gavnligt for produktionen af tykkere materialer, f.eks. mellemtykke plader og tætvæggede rør.Samtidig er dens korrosionsbestandighed og mekaniske egenskaber også blevet væsentligt forbedret.Det fælles træk ved højaustenitiske rustfrit stål, der indeholder 6% Mo, er, at de alle har en meget høj modstand mod afstødning og korrosion.Derfor er den blevet anvendt i vidt omfang inden for offshore- og afsaltningsindustrien, behandling af havvand, afsvovling af røggassen og andre anordninger.Fremkomsten af Avesta 25SMO markerer begyndelsen på industrialiseringen og kommercialiseringen af 6Mo super austenitisk rustfrit stål.

I 1980'erne udviklede Sverige og Tyskland begge legeringer med mere chrom, mangan og molybdæn og et højt kvælstofindhold.Den typiske stålkvalitet er 654SMO, som indeholder ca. 3% Mn, 0.5% N og 7% Mo. 654SMO er et superaustenitisk rustfrit stål indeholdende 7% molybdæn, og dets korrosionsbestandighed er sammenlignelig med de bedste nikkelbaserede legeringer.Forekomsten af Avesta654SMO er en milepæl i udviklingen af austenitisk rustfrit stål.


På grund af den høje korrosionsbestandighed, høj styrke, stor hårdhed, fremragende forarbejdningsevne og omkostningsfordele er der i øjeblikket udbredt anvendelse af højaustenitisk rustfrit stål inden for kemisk konstruktion og havforskning og endog erstattet nikkelbaseret korrosionsbestandighed på nogle områder.Legeringer og titanlegeringer vil blive en meget vigtig klasse af specielle materialer.







Send din besked til denne leverandør

  • Til:
  • Shanghai LANZHU super alloy Material Co., Ltd.
  • *Besked:
  • Min email:
  • Telefon:
  • Mit navn:
Vær forsigtig:
Indsend skadelig post, blev gentagne gange rapporteret, vil fryse brugeren
Denne leverandør kontakter dig inden for 24 timer.
Der er ingen forespørgsel for dette produkt nu.
top