Arbejdsteori om NTC termistor/Hvad er NTC -termistor

Udgivelses dato:2022-07-15

ntc (negativ temperaturkoefficient) henviser til termistorfænomenet og materiale med ennegativ temperaturkoefficient, hvis modstand falder eksponentielt med temperaturstigningen. Materialet er en halvleder keramik fremstillet ved fuldt blanding, støbning og sintring af to eller flere metaloxider såsom mangan, kobber, silicium, kobolt, jern,nikkel og zink. Det kan gøres til et materiale med ennegativ temperaturkoefficient. (NTC) Termistor. Dens resistivitet og materialekonstanter varierer med materialesammensætningsforhold, sintring atmosfære, sintringstemperatur og strukturel tilstand. Der er også ikke-oxid NTC -termistormaterialer repræsenteret ved siliciumcarbid, tin selenid og tantalnitrid.

ntc varme-sensitive halvledende keramik er for det meste oxidkeramik med en spinelstruktur eller andre strukturer, som har ennegativ temperaturkoefficient. Resistiviteten af ​​selve keramiske korn ændres på grund af temperaturændringer, hvilket bestemmes af egenskaberne ved halvledere.

udviklingen af ​​NTC -termistorer har taget lang tid. I 1834 opdagede forskere for første gang, at sølvsulfid har ennegativ temperaturkoefficient. I 1930 opdagede forskere, at kobberoxid-copperoxid også har ennegativ temperaturkoefficient, og det blev med succes anvendt i temperaturkompensationskredsløbet for luftfartsinstrumenter. På grund af den kontinuerlige udvikling af transistorteknologi har forskning på termistorer gjort betydelige fremskridt. I 1960 blev N1C -termistoren udviklet. NTC -termistorer er vidt anvendt i temperaturmåling, temperaturstyring, temperaturkompensation osv. Da resistensværdien af ​​termistoren ændres med ændringen af ​​temperatur, ændres indikationen af ​​måleren, der er forbundet mellem broens diagonaler i overensstemmelse hermed. Sådan fungerer et termistortermometer.

NTC thermistor in BMS battery management system.jpg


Send din besked til denne leverandør

  • Til:
  • GUANGDONG XINSHIHENG TECHNOLOGY CO.,LTD
  • *Besked:
  • Min email:
  • Telefon:
  • Mit navn:
Vær forsigtig:
Indsend skadelig post, blev gentagne gange rapporteret, vil fryse brugeren
Denne leverandør kontakter dig inden for 24 timer.
Der er ingen forespørgsel for dette produkt nu.
top