Gør og don'ts ikke i fleksibelt kredsløbsdesign (kapitel 2)

Udgivelses dato:2019-03-07

Fleksible kredsløb bøjet over 90 ° er underlagt meget højere kompression og spændingskraft, hvilket øger chancen for skader. Hvis et kredsløb skal bøje ud over 90 °, skal det kun bøjes en gang og derefter monteres på en sådan måde, at bøjningen ikke åbnes igen.


Et stift printkort kan indeholde mange funktioner, der bør undgås på et fleksibelt kredsløb. De fleste af disse "don'ts" vedrører funktioner, der forårsager diskontinuiteter i bøjningsområdet. Stræknings- og kompressionskræfterne i bøjningsområdet koncentreres ved diskontinuiteter i materiale eller konstruktion. Disse højere koncentrerede kræfter kan føre til brud i ledere eller isolering.


Derudover er det vigtigt ikke at ændre lederens bredde eller retning i bøjningsområder. Et optimalt flex-kredsløbsdesign bevarer en ensartet bredde for alle ledere, der krydser bøjningsområdet vinkelret på bøjningen.


Dette betyder ikke, at der ikke kan være 0,010 og 0,030-in. linjer side om side. Det betyder bare, at hver linje ikke ændrer bredden i bøjningsområdet. Endvidere kan en retningsændring for en leder i et bøjningsområde potentielt forårsage et stresskoncentrationspunkt og bør undgås.


Stik ikke ledere på flere lagskort. Mange borddesignere synes at køre signal og returlinjer oven på hinanden på tilstødende lag for at minimere elektromagnetisk interferens (EMI). Det gør det samlede kredsløb tykkere og skaber en "I-beam" -effekt. Hvis denne metode til EMI-reduktion anvendes, skal linieparene forskydes for at reducere effekten.


Fleksible kredsløbsmaterialer er rimeligt rivefast. Men når en tåre begynder, har den tendens til at formere sig. Et skarpt indvendigt hjørne på kredsløbsskemaet er et glimrende sted for en tåre at starte. Det kan fungere som et stresskoncentrationspunkt, hvis kredsløbet bøjer i det pågældende område.


Af den grund er radius alle indvendige hjørner mindst 0,030 in. På kredsløbsskemaet. Hvis plads tillader det, og den indvendige radius kan afspilles til en værdi på 0,060 til 0,075 in., Gør det. Jo større radius, jo lavere er muligheden for en tåre, der starter på den pågældende placering.


Det er velkendt, at varme blødgør et fleksibelt kredsløb og gør det lettere at bøje. Mens varmen gør det lettere, skal man sikre sig, at varmekilden ikke overstiger det fleksible kredsløb.


En varmepistol er i stand til ekstreme temperaturer, der ligger langt over de maksimale temperaturer, som et flex kredsløb tolererer. Det er næsten umuligt at regulere kredsløbstemperaturen. Det er en funktion af varmepistolindstillingen og den afstand, som flex kredsløbet er fra dysen.


Selv ved en lav indstilling kan en varmepistol producere temperaturer, der er høje nok til at blistere og delaminere et kredsløb, hvis det placeres for tæt på dysen. Af denne årsag må man ikke bruge en varmepistol til varmeform-flex-kredsløb.


Den anbefalede metode til varmdannelse er først at forkølle kredsløbene ved hjælp af et tilpasset formningsværktøj og derefter indlæse kredsløbene i en ovn, mens de stadig er begrænset i værktøjet. Når værktøjet og kredsløbene er blevet opvarmet tilstrækkeligt, skal du fjerne dem fra ovnen og lade dem køle, mens de stadig er begrænset i værktøjet.


Vær forsigtig, når du fjerner opvarmede kredsløb fra ovnen, fordi de er ret bløde og let beskadigede. Den bedste temperatur til varmekredsløb er den laveste temperatur, som giver gode resultater. For de fleste kredsløb varierer denne temperatur fra 200 til 275 ° F. Husk på, at hvis kredsløbene ser forhøjede temperaturer efter at de er dannet, men ikke længere begrænses, vender de tilbage til en flad tilstand.


Brug ikke stive PCB-temperaturprofiler til reflow flex eller stive-flex PCB'er. En reflow-ovnstemperaturprofil for et stift printkort vil sandsynligvis være langt ud over, hvad et flex-kredsløb kan tolerere. De mest oplagte tegn på overdreven temperatureksponering vil være blærer og delaminering. Det anbefales at kontakte en flex-kredsløbsproducent, der også gør monteringsarbejde til vejledning om korrekt reflow temperaturprofiler.


Bred ledere, der er større end 0,010 tommer, er mere robuste og tolererer bøjning bedre end små ledere. Hvis en bøjning skubber minimumsgrænserne for bøjningsgraden, er det en god ide at udvide små ledere i bøjningsområdet.


Fordi kræfter fra en bøjning kan udstråle ud over bøjningszonen, skal udvidelsen være gradvis, og lederen skal nå sin maksimale bredde mindst 0,10 in. Før den kommer ind og efter at have forlod bøjningsområdet.


For det andet repræsenterer ethvert hul en mekanisk diskontinuitet i kredsløbet, som er tilbøjelig til at forårsage revner af yderkapsmaterialet. Hvis der opstår revner i yderklædningen, vil de næsten sikkert fordybe sig med tiden, og det kan medføre, at det pletterede hul kan knække og fejle.


Flex kredsløb med flere lag er tykkere og de belagte tønder er dybere. Kombinationen af ​​fordybede tønder med højere stræknings- og komprimeringskræfter fra den ekstra tykkelse forværrer problemet. Det er bedst at placere vias i områder, der ser begrænset eller ingen bøjning under installation eller service. Når designet ikke tillader tilstrækkelig plads i nonflexing områder til alle belagte huller, skal du prøve at placere hullerne i områder, der oplever den mindste bøjning.


Det er en god praksis at placere fileter på hele afslutning og via puder. Selvom ikke alle design har brug for fileter til at fungere pålideligt, har de næsten aldrig nogen skadelig effekt på kredsløbet. Fileter, der anvendes omkring terminationspuder, eliminerer stresskoncentrationspunkter, der ellers kan forårsage revner, hvor lederen kommer ind i puden.


Som et sidste ord af rådgivning, kontakt din flex-kredsløbsproducent tidligt og ofte. Hvert år ser fleksible kredsløbsvirksomheder hundreder, endda tusindvis af designmuligheder. Start en dialog med en flex-circuit maker under designprocessen, før design og tegning er låst ind og underskrevet. Deres erfaring kan dramatisk forbedre oddsene ved at finde den mest effektive løsning til selv de mest unikke designudfordringer.  


Send din besked til denne leverandør

  • Til:
  • Ruiyien Commerce and Trade Co.,Ltd
  • *Besked:
  • Min email:
  • Telefon:
  • Mit navn:
Vær forsigtig:
Indsend skadelig post, blev gentagne gange rapporteret, vil fryse brugeren
Denne leverandør kontakter dig inden for 24 timer.
Der er ingen forespørgsel for dette produkt nu.
top