Gør og don'ts ikke i fleksibelt kredsløbsdesign (kapitel 1)

Udgivelses dato:2019-03-07

Aflexible trykte kredsløb er lige så meget en mekanisk enhed, da det er en elektrisk enhed. Ledere skal udlægges således, at kredsløbet fungerer korrekt og pålideligt. Til forskel fra et stift printkort (PCB) bøjes fleksible kredsløb, bøjes og på anden måde brydes for at passe til den endelige samling. Disse bøjnings- og bøjningsoperationer kan alvorligt spænde ukorrekt dirigerede interne ledere.


Industristandarden IPC-T-50 af IPC Association Connecting Electronics Industries definerer et fleksibelt kredsløb som "Et mønstret arrangement af trykte ledninger, der anvender fleksibelt basismateriale med eller uden fleksible dæklag." Et typisk fleksibelt kredsløb er dannet ved at stable fire forskellige typer primærlag: basislaget, en metalfolie eller et ledelag , et klæbende lag, der binder de andre lag sammen, og ydre isolerende (omslag) lag. Flerlagsborde stabler disse fire grundlag efter behov for at færdiggøre kredsløbsdesignet.


Bund- og dæklagene er typisk en fleksibel polymer

film der skaber grundlaget for det fleksible kredsløb og giver de fleste fysiske og elektriske egenskaber af kredsløbet. En række materialer kan anvendes som basisfilm, men de fleste fleksible kredsløb bruger i dag polyimidfilm på grund af deres fremragende elektriske, mekaniske, kemiske og termiske egenskaber.


Normal bundmaterialetykkelse falder typisk mellem 12 og 125 μm (0,5 til 5   mils), men tyndere og tykkere baser er mulige. Det skal være indlysende, at når bundmaterialet bliver tyndere, bliver kredsløbet mere fleksibelt.


Metalfolielaget giver elektrisk tilslutning til kredsløbet. Mens forskellige metaller kan anvendes, er det mest almindelige metal, der findes i fleksible kredsløb, kobber. Dens høje formbarhed sammen med god ledningsevne gør den til et ideelt materiale til fleksible applikationer.


Valsede og annealed (RA) folier er det mest almindelige valg, selvom tyndere folier kan anvende elektro-deponeret (ED) kobber.


Den bindende klæbende film, som navnet antyder, anbringer metalfolielaget til basismaterialet, bindingsbaselagene til hinanden og klæber også omslag til kredsløbet. Som med basisfilm er klæbende film tilgængelige i forskellige tykkelser, som sædvanligvis bestemmes af applikationen. For eksempel anvendes forskellige klæbende tykkelser til dannelse af dæklag for at imødekomme de udfyldningsbehov, der kræves af forskellige tykkelser af kobberfolier. De mest almindelige klæbende film, der anvendes i dag, er lavet af en modificeret akryl- eller epoxybase.


Når kredsløb bøjes eller bøjes, skal materialet til ydersiden af ​​bøjningen strække sig for at dække den udvidede radius og placere materialet i spænding. Materialer inde i bøjningen ser imidlertid kompressionskraften, da den indvendige bøjning omkranser krymper.


På et tidspunkt i midten af ​​materialet er stakken et område, der ser lidt til ingen spænding eller kompression. Dette område hedder neutralbøjningsaksen. I et flex kredsløb er det løst defineret som en imaginær plan region uden tykkelse, der hverken undertrykker eller komprimerer under bøjning eller bøjning. Da forskellige lag i det fleksible kredsløb bevæger sig længere væk fra neutralbøjningsaksen, bliver spændingernes og kompressionens kræfter mere alvorlige og skadelige.


Den neutrale bøjningsakse er muligvis ikke i den nøjagtige midten af ​​materialestakken. Materiale sammensætning, tykkelse og mængden af ​​areal dækket af materialet (som f.eks. Et kobber jordplan i et lag versus normale kobber spor i en anden) kan flytte den neutrale bøjningsakse fra midten af ​​stakken.


Det  

designer skal generere en tegnepakke til mange kredsløbsdesigner. Selvom det er vigtigt at definere helt kritiske funktioner, må du ikke overspecificere ikke-kritiske træk ved en tegning. Overspec'ing tilføjer omkostninger, men gør lidt for at øge robustheden.


Gode ​​tegninger har en flad visning af kredsløbet med kun kritiske dimensioner. Husk: Elektroniske data (Gerber, DXF, OBD ++) vil definere alle kredsløbsfunktioner. Før en producent kan begynde opsætningen, skal designeren altid sammenligne hver dimension på tegningen med de elektroniske data, før man starter installationen. FCB-producenten og kunden skal udarbejde eventuelle uoverensstemmelser, som rutinemæssigt sker inden begyndelsen af ​​kredsløbsfabrikation. Ellers kan uoverensstemmelser, der opstår efter fremstillingen, nemt tilføje uger til ledetiden og ofte medføre ekstra gebyrer.


Angiv ikke klæbende tykkelse på tegningen. Tegningen skal kun angive den overordnede tykkelse af kredsløbet og den overordnede tykkelse af kritiske dielektrikum, der påvirker impedansen.


Hver testspecifikation på tegningen har en tilhørende omkostning, der øger den endelige kredsløbspris. Mange tests, der kontrollerer kritiske elektriske egenskaber i kredsløbet, såsom kontinuitet og isolationsmodstand, er standard. Når du vælger valgfri test, skal du dog sørge for, at hver test er værd at koste.


Om et fleksibelt kredsløb fungerer pålideligt, når det er bøjet, afhænger af mange designfaktorer, herunder bøjningsradius, dielektrisk type og tykkelse, folievægt, kobberbelægning, antal lag, kredsløbstykkelse og om applikationen er statisk (bøjet en gang for en permanent installation ) eller dynamisk (følger en hængslet ledd eller anden bevægende del).


Stramme bøjningsradialer øger sandsynligheden for svigt, når bordet er bøjet. En metode, der anvendes til at indikere bøjningsradius pålidelighed, er bøjningsradius-til-bord-tykkelsesforholdet, kaldet bøjningsforholdet. Bedste praksis til pålidelig drift dikterer en bøjningsradius på 10 × bordtykkelsen for enkelt- og dobbeltsidet flex og 20 × bordtykkelsen for multilayers. Radi under disse forhold reducerer pålideligheden og kan gøre designet tvivlsomt.


Send din besked til denne leverandør

  • Til:
  • Ruiyien Commerce and Trade Co.,Ltd
  • *Besked:
  • Min email:
  • Telefon:
  • Mit navn:
Vær forsigtig:
Indsend skadelig post, blev gentagne gange rapporteret, vil fryse brugeren
Denne leverandør kontakter dig inden for 24 timer.
Der er ingen forespørgsel for dette produkt nu.
top